Veldloop Brugge, 18/11/2018 

Eerste editie van deze nieuwe veldloop in het Veltembos aan de rand van Brugge. Voor de toeschouwers een niet zo overzichtelijk parcours, maar voor de atleten een heel mooi en selectief parcours in deze bosrijke omgeving. Start- en aankomstzone zijn wellicht nog voor verbetering vatbaar, maar al bij al een geslaagde organisatie. 

Bij de scholieren neemt Lotte iets meer initiatief dan vorige week in Maria-Aalter en dat loont. Ze houdt stand en kan een aanklampende Mira achter zich houden om op een 7de plaats te finishen, iets verderop volgt Talissa. 

Bij de juniors, een pittige start van Sander om uiteindelijk netjes halfweg het deelnemersveld te eindigen. 

Bij de masters vrouwen is Nancy de beste Beverhouter op een voortreffelijke 4de plaats. Daarna volgen Stefanie die in een goede laatste ronde een paar plaatsen kan opschuiven en tenslotte Petra, die in haar allereerste echte veldloop best tevreden is over haar wedstrijd. 

Beverhout behaalt met Gwendolyn en Lies de plaatsen 1 en 3 bij de seniors, mooi zo. Maar Gwendolyn voelt zich de laatste tijd in mindere doen … opletten is de boodschap. 

13 masters heren aan de start en opnieuw een goed lopende Filip. Ditmaal geen podium, maar geen aparte wedstrijd voor de catergorie +50 en dat scheelt een slok op een borrel. Stefaan is er terug bij en er zal ongetwijfeld nog rekening met hem moeten worden gehouden. Peter, Randal en Kurt eindigen kort na elkaar. Daarna Tom die in de laatste ronde afstand neemt van Bart. Geert en Ivan geven elkaar geen duimbreed toe. Norbert volgt voortreffelijk en tenslotte Daniel, Carl en Peter, ook voor hem in zijn cross debuut. 

Een mooi deelnemersveld bij de seniors en er staat geen maat op Alexander die reeds in de 2de van de 6 af te leggen ronden zijn naaste achtervolgers het nakijken heeft om er één solo wedstrijd van te maken. Davy finisht als 5de, met blijkbaar toch nog wat zware benen na de halve marathon van de week ervoor. Timothy houdt deze keer wel goed stand en wordt 10de.

< Terug naar overzicht