Visie van onze club

Visie van onze club
De kernopdracht van BEHO is wedstrijdatletiek. Hierbinnen biedt BEHO alle atletiekdisciplines van sprint en afstandsnummers tot spring- en werpdisciplines aan. Onze jongste atleten dienen vooral plezier te beleven aan het sporten. Vanuit een speelse aanpak leren jongeren ontdekken wat hun lichaam kan. Ze leren samen sporten, samen plezier maken, samen uitdagingen aangaan en uiteindelijk samen winnen of … verliezen. 

Beetje bij beetje leren zij het competitieve aspect van de sport kennen. Een “persoonlijk record”, het winnen van een medaille maakt het plezier van de jonge atleet alleen maar groter. Trainingsvriendjes worden tijdens een wedstrijd plots “concurrenten”. Atletiek is meer dan enkel sporten. Het draagt bij tot een ruimere persoonlijkheid- en karaktervorming. Kinderen leren offers brengen en inspanningen leveren om nadien de vruchten te plukken. 

 

Voor alle categorieën in de atletiek is er een aanbod aan competitie. Waar we met de jeugd ons vooral willen concentreren op de piste-atletiek en het veldlopen, gaat de aandacht bij de volwassen atleten uit naar de wegwedstrijden en het veldlopen. De volwassen atleten die in actie willen komen op de piste ondersteunen we zo veel als mogelijk met advies op maat. We leggen de nadruk voor iedere competitie-atleet op deelname aan wedstrijden en het verbeteren van de persoonlijke prestaties. 

 

Daarnaast is er vanaf een bepaalde leeftijd eveneens plaats voor recreatieve beoefening van de sport. In de jeugdreeksen kan deze keuze gemaakt worden vanaf de miniemen. Voor de recreatieve groepen in de club ligt de nadruk op verbeteren en onderhouden van de conditie in groep en op een leuke manier.