PK Meulebeke, 13/01/2019

Maar liefst 7 Beverhouters kronen zich tot West-Vlaams kampioen veldlopen in Meulebeke. Dikke proficiat: Gwendolyn; Nancy; Filip; Erik; Flor; Roger en Alexander.
PK Meulebeke, 13/01/2019

 

Met in totaal 688 deelnemers aan dit provinciaal kampioenschap, behoudt Beverhout het record van het maximaal aantal deelnemers (736 aankomsten in 2018).

 

De Beverhout delegatie is merkelijk minder in aantal dan in de voorgaande jaren, maar de afwezigen hebben ongelijk.

 

Na de middag houdt de regen geleidelijk op, zodat het parcours toch goed beloopbaar blijft. Een mooi veldloopparcours in het sportpark van Meulebeke met enkele nijdige hellingen, een bos gedeelte, veel bochten, maar tevens mooie rechte stroken waar goed tempo kan worden gemaakt. Eerder een parcours voor de behendige en krachtige atleet.

 

 

 

Bij de scholieren vrouwen komt Lotte momenteel die kracht nog tekort, voor haar wordt het een zware klus, maar het toch goede laatste kwart van de wedstrijd is zeker bemoedigend. De vrouwen +50 lopen een aparte wedstrijd en daarin verdedigt Leen de blauw-witte kleuren.

 

Nancy en Stefanie treden aan bij de jongere masters, waarin Nancy net zoals vorig jaar de provinciale titel behaalt bij de +45.

 

Vuurwerk bij de seniors waar Gwendolyn in een zeer goed opgebouwde wedstrijd geleidelijk aan oprukt naar een eerste plaats en deze niet meer afstaat niettegenstaande een opzittende Annelies Deketelaere. Ook Lies houdt goed stand in dit kwalitatief hoogstaand deelnemersveld.

 

 

 

Ook de heren masters worden gesplitst in 2 reeksen. Eerst is de categorie +50 aan de beurt. Een bijzonder snelle start van Filip die over de ganse wedstrijd zijn voorsprong kan uitbouwen en terecht trots mag zijn op deze provinciale titel. Voor de tweede plaats is het bijzonder spannend tussen Stefaan Derous en een Roeselaarse atleet, de plaatsen verwisselen regelmatig, maar uiteindelijk is het Stefaan die aan het langste eind trekt. Met plaatsen één en twee bij de +50 is het Beverhout die scoort. Maar ook iets verder in het deelnemersveld wordt er geknokt voor de plaatsen. Erik (kampioen +70) eindigt zelfs op een 12de plaats op 29 deelnemers, na een flink duel met Johan. Ook Danny kan terugblikken op een goede wedstrijd en eindigt voor Frans en Jan. Daarna een pittige strijd bij de +80 en het is Flor die met de titel gaat lopen voor Georges en tenslotte Roger kampioen +85.

 

Bij de jongere masters is het uitkijken naar het duel tussen Timothy en Stefaan Tanghe, die een paar weken terug in Ertvelde toonde dat de conditie terug is. Timothy wordt 6de en een paar secondjes later arriveert Stefaan op plaats 7. Voor Thomas (11) is het zwoegen op de steile hellingen maar blijft vlot het ritme hoog houden. Verder volgen Peter (19), Kurt (25), Ivan (38) en Carl (41).

 

Tussen al dit ouder geweld lopen ook de juniores en zowat halverwege vinden we onze Sander terug.

 

Laatste wedstrijd van de dag is voor de seniors met Alexander en Davy. Zoals verwacht scheiden zich reeds van in het begin een drietal atleten af van de rest van de groep. Simon Mestdagh voert de forcing gevolgd door Ward D’hoore (beide AC Houtland) en Alexander. Het tempo ligt bijzonder hoog en dat doet Simon de das om. Alexander neemt over en maakt meteen een kloof die bij iedere ronde vergroot. Ook Ward neemt ondertussen Simon te grazen en dreigt zelfs op een bepaald ogenblik het verschil met Alexander terug te dichten, maar ook hij kraakt op het zware parcours zodat niet alleen Simon terug over Ward gaat maar ook Yethro Vanhecke (HCO), die uiteindelijk de 2de plaats behaalt. Met deze nieuwe titel wordt Alexander voor de 7de keer kampioen van West-Vlaanderen bij de seniors. Ontegensprekelijk een uitzonderlijke prestatie mag worden genoemd. Wat verder onder de deelnemers vinden we Davy terug, die uiteindelijk op een 9de plaats finisht na misschien een minder opvallende maar zeker verdienstelijke wedstrijd.

 

 

 

Proficiat aan alle deelnemers en zeker en vast aan alle kampioenen.

 

 

 

< Terug naar overzicht