Corrida Lombardsijde, 12/01/2019

Just for fun, onder dit motto nam een ruime delegatie Beverhouters deel aan de corrida te Lombardsijde.
Corrida Lombardsijde, 12/01/2019

We gaan met een jogginggroep meer wedstrijden lopen voor de fun, ga je niet mee naar de corrida in Lombardsijde”, vroeg Peter Demeyer tijdens een training. Een idee was geboren en op 12/1 stonden we Micha Vanbeveren, Peter, Leen Hallaert, Isabelle De Cuyper, Nancy De Smet, Ellen Diasson, Nick Dewilde , Pascal Lambert en Marie-Rose Deryckere te popelen om te vertrekken. Pascal Accoe moest in extremis afhaken en in plaats van zijn sporttas nam hij zijn fotocamera mee. Een fotograaf hadden we al, Jacques en Chantal hadden beloofd om te supporteren en waren trouw op het appèl. De sfeer maakten we zelf, alhoewel de doedelzakspeler langs de weg ook zijn steentje heeft bijgedragen. Geflankeerd door Luc Masyn, Luc Hoste,Willemien Mercy, Petra Vandaele en Peter Minne konden we, na de nodige stressplasjes, de wedstrijd aanvatten.

Even werd er smalend gezegd dat het om een wedstrijd ging maar wij gaven lik op en stuk en zeiden dat we kwamen lopen voor ons plezier. Het resultaat was bijkomstig. Na een tweetal kilometer kwamen we in de duinen terecht. Gezwind namen we de helling in het mulle zand, om daarna aan de vloedlijn te komen. Moedig trotseerden we de harde tegenwind. Gelukkig kwamen we onze supporters en fotograaf tegen en hun enthousiasme hielp ons om de moed erin te houden. Zonder problemen vochten we tegen de golfbrekers. De aanhouder won en we kwamen in een 2de duinenrij terecht. Geen probleem voor ons, we kenden dit immers al. Trots liepen we naar boven, de naam BEHO-waardig. Na 6 km ploeteren kwamen we terug op verharde grond. Wij konden opnieuw lachen, de tramreizigers die even moesten wachten lachtten eerder groen.

Bij een camping aangekomen, dachten we dat we het ergste hadden gehad, maar neen hoor, van km 7 naar 8 moesten we terug een duinenstrook induiken. Als doorwinterde joggers kwamen we aan de laatste 2 kilometers. Gelukkig was dit terug asfalt. Breed lachtend kwamen we samen aan de eindmeet. We hadden iets meer dan een uur gelopen maar vooral genoten.

Peter, Ellen en Leen zorgden voor een toemaatje en ja jammer, voor diegene die niet met ons meewaren in de camionette, de cupcakes, de taart en de champagne hebben ze gemist. Zoals altijd hebben de afwezigen ongelijk gehad. Op naar de volgende joggingwedstrijd. Op 9 februari de ‘ TRAIL RUN’ in het Leen in Eeklo, een organisatie van de “ de cavalopers” .

< Terug naar overzicht